Posts Comments

You Are Here: Home » Noutati, Politic » Interpelare pentru DN 76 Oradea-Deva

Senatorul PNL de Bihor, Cornel Popa, a adresat în această săptămână o interpelare ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, pe marginea situaţiei Drumului Naţional 76 Oradea-Deva, aflat într-o avansată stare de degradare. Pornind de la ideea că “DN 76 Oradea – Deva este unul dintre cele mai tranzitate din zona de vest a ţării, motiv pentru care deteriorarea acestuia s-a produs în timp şi cu efecte grave asupra traficului care este din ce în ce mai îngreunat”, senatorul Cornel Popa a ţinut să reamintească faptul că, “În guvernarea Tăriceanu, s-a înscris în planul de modernizare a infrastructurii zonale şi firesc era ca până la această dată să fi terminat lucrările, iar drumul naţional 76 să fie unul cum îi stă bine unei ţări aflate în Uniunea Europeană. Din păcate, de doi ani, în ciuda celor două interpelări pe care i le-am adresat, fostul ministru al Transporturilor, dl Radu Berceanu, a tot amânat lucrurile, justificându-se cu lipsa de fonduri, şi azi Drumul naţional 76 Oradea – Deva arată tot mai puţin a drum european şi tot mai mult a drum forestier”.

Ca urmare, senatorul Cornel Popa cere răspunsuri lămuritoare la următoarele întrebări:

  1. Ce date sunt prevăzute pentru începerea efectivă a lucrărilor de reabilitare în teren a celor patru tronsoane ale DN 76 Oradea – Deva?
  2. În ce stadiu sunt formalităţile pentru reabilitarea Sectorului de drum Deva (Şoimuş) – Vârfurile şi când vor începe efectiv lucrările în teren?
  3. În ce stadiu sunt formalităţile pentru reabilitarea Sectorului de drum Vârfurile – Ştei şi când vor începe efectiv lucrările în teren?
  4. În ce stadiu sunt formalităţile pentru reabilitarea Sectorului de drum ŞteiBeiuş şi când vor începe efectiv lucrările în teren?
  5. În ce stadiu sunt formalităţile pentru reabilitarea Sectorului de drum Beiuş – Oradea şi când vor începe efectiv lucrările în teren?
  6. Până la ce dată aţi fixat terminarea lucrărilor pe DN 76 Oradea –Deva?

1 Comment

Leave a Reply

© 2010 CrisTV – Informaţii, ştiri şi evenimente din Oradea şi Bihor. LIVE ! · Subscribe:PostsComments · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress